Informatie over de maatregelen die we nemen opdat u van een veilige en zorgeloze vakantie kan genieten.
onze vakantiewoningen worden aangeboden met respect voor strikte veiligheids- en voorzorgsmaatregelen inzake bescherming tegen het coronavirus. Deze voorschriften zitten vervat in een veiligheidsprotocol dat door alle toeristische verhuurkantoren gezamenlijk bij het Agentschap Toerisme Vlaanderen is ingediend en op de website van het Agentschap is gepubliceerd.
Om de veiligheid van onze klanten maximaal te garanderen nemen we als toeristisch verhuurkantoor minutieus extra voorzorgsmaatregelen. Dit op basis van het protocol dat voor de sector is afgesloten en is gepubliceerd op de website van het Agentschap Toerisme Vlaanderen. We geven onze klanten graag wat meer tekst & uitleg over de wijze waarop we de veiligheid verhogen, zodat eigenaars met een gerust hart kunnen verhuren en toeristen kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. Vergeet daarbij niet dat je ook zelf veel kan doen om extra garanties in te bouwen, door de social distancing en de basishygiëne te respecteren en de overheidsrichtlijnen goed op te volgen.
Een vakantiewoning biedt op dat vlak heel wat voordelen. Je beschikt immers als toerist over je eigen kookgelegenheid en bent niet aangewezen op gemeenschappelijke eetplaatsen of de horeca.
De vakantiewoning is tijdens het verblijf jouw stekje, weg van huis en met gezonde zeelucht. Daar kan je perfect, even weg van huis, de social distancing respecteren en van een zorgeloos verblijf genieten.


Wat zijn de belangrijkste regels die we toepassen?

 • Al onze contacten met jou zullen bij voorkeur digitaal verlopen. Dat geldt zowel voor boekingen/reservaties, als voor eventueel belangrijke documenten, …
 • Ook de ontvangst en het deponeren van sleutels worden maximaal contactloos georganiseerd, door bvb. te werken met sleutelkluisjes, een sleuteldepotplaats. Weet ook dat sleutels altijd zorgvuldig ontsmet worden en dat onze medewerkers de grootst mogelijke voorzichtigheid hanteren (werken met handschoenen, …)
 • Moet je fysiek bij ons op kantoor zijn, dan zul je zien dat daar strikte veiligheidsvoorschriften gelden. De ontvangstruimte is ingericht met beschermingsmateriaal (zoals plexiglas, mondmasker, ontsmettingsalcohol, …), waardoor zowel jij als onze medewerkers maximaal beschermd worden. We laten ook niet meer personen toe dan 1 per 10m² en voor maximaal 30 minuten
 • Je zal zien dat de veiligheidsvoorschriften overal zeer duidelijk geafficheerd zijn, zowel in het kantoor als in de vakantiewoning. Ook daar zal je wat meer toelichting terugvinden
 • Betalingen gebeuren zoveel mogelijk via overschrijving i.p.v. op kantoor. Cash betalen is ten stelligste afgeraden. Elektronisch betalen via bancontact kan desnoods. Weet dan dat het toestel na elk gebruik ontsmet wordt


Tijdens je verblijf

 • In de vakantiewoning zal je extra informatie terugvinden betreffende een aantal aanbevelingen die we aan onze klanten willen meegeven. Deze gaan inzonderheid over het belang van goede ventilatie, de handhygiëne en een dagelijks schoonmaakrondje om de veiligheid hoog te houden Weet dat de vakantiewoning voorzien wordt van voldoende hulpmiddelen om de hygiëne te handhaven. Het gaat dan inzonderheid om: antibacteriële handgel, ontsmettingsalcohol, keukenrol, spons, vaatdoek en dweil.
 • Dit materiaal wordt per huurperiode vernieuwd
 • Bed- en badmatten zijn niet toegestaan; tenzij deze telkens gewassen worden op de aangewezen temperatuur

 

Bij vertrek

 • Ingevolge corona zal er veel vaker samengewerkt worden met schoonmaakfirma’s, teneinde te garanderen dat de schoonmaak op de meest zorgvuldige wijze verloopt. Zo zorgen we voor zekerheid voor zowel jezelf (wanneer je de vakantiewoning betrekt) als de volgende huurder.
 • Om dat mogelijk te maken en voor alle vakantiewoningen te kunnen organiseren vragen we om op de vertrekdag in plaats van ’s morgens te vertrekken, de dag voordien ’s avonds te vertrekken. Dus als voorbeeld, bij aankomst/vertrek op vrijdag, wordt gevraagd om te vertrekken op donderdagavond.
 • We doen dit in deze uitzonderlijke omstandigheden met het specifiek doel om de veiligheid te garanderen. In deze zijn we door de context gedwongen te vragen om solidariteit met de vorige en de volgende huurder


Aanbevelingen bij het schoonmaken

 • Was je handen grondig voor en na elke schoonmaakbeurt. Tijdens het schoonmaken wordt er grondig geventileerd. Eerst schoonmaken en dan ontsmetten
 • Er wordt extra aandacht besteed aan oppervlakten die vaak worden aangeraakt
 • Gebruik wegwerphandschoenen bij het schoonmaken van de vakantiewoning en raak het gezicht niet aan.
 • Veeg je stofzuiger na elk gebruik ook af met ontsmettingsmiddel.
 • Tijdens het poetsen wordt water en zeep gebruikt.
 • Het gebruikte poetsmateriaal met name vaatdoek, spons en dweil worden per vakantiewoning vernieuwd. Het gebruikte materiaal wordt weggegooid.
 • Na het poetsen worden de wegwerphandschoenen weggegooid en worden de handen goed gewassen.
 • Hierbij worden de oppervlaktes ook echt nat gemaakt. Handvaten van kasten, deurklinken, werkblad, tafel, lichtschakelaars, afstandsbediening tv, worden hierbij niet uit het oog verloren.

Terug naar Vakantieverhuur